- آموزگاران با حمایت از فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در چندین استان و بیش از ۱۱۰ شهر دست به اعتراض زدند.
- در استان قم نیز تعداد قابل توجهی از آموزگاران اعتراض خود را به صورت «بستنشینی جمعی» برگزار کردهاند.
(+عکس) آموزگاران در شهرهای مختلف ایران پس از چند دوره تجمع سراسری علیه اجرا نشدن قانون رتبهبندی معلمان، باز هم در سراسر کشور دست به اعتراض زدند.
فریدونکنار
هزاران نفر از آموزگاران شاغل در شهرهای مختلف ایران روز شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۰ در اعتراض به اجرا نشدن قانون رتبهبندی معلمان و همچنین مشکلات معیشتی دست به اعتراض سراسری زدند.
اعتصاب سراسری آموزگاران در پی فراخوانی از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهای فراخوان به اعتصاب، تحصن در مدارس و تعطیلی آموزش مجازی طی روزهای شنبه و یکشنبه، بیستم و بیست و یکم آذرماه ۱۴۰۰ داده بود.
سقز
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران معلمهای سراسر کشور را دعوت کرده بود که در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذر با تعطیل کردن کلاسهای درس و اپلیکیشن «شاد»، در دفتر مدرسهها تحصن کنند و در پی آن روز دوشنبه ۲۲ آذر نیز به تجمع اعتراضی در مقابل ادارهکلهای آموزش و پرورش شهرستانها بپیوندند.
زاغه، لرستان
مطالبات معلمان و فرهنگیان که در بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به شرح زیر اعلام شده است:
۱. تصویب و اجرای دقیق و کامل لایحه رتبهبندی معلمان
۲. همسانسازی حقوق همه مشاغل بر اساس عدالت به ویژه همسانسازی حقوق بازنشستگان
۳. اجرای دقیق و کامل اصل سیام قانون اساسی در مورد تحصیل رایگان
اراک
آموزگاران با حمایت از فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در چندین استان و بیش از ۱۱۰ شهر اعتصاب کردند. آنها با در دست گرفتن دستنوشتههایی در رابطه با اجرای قانون رتبهبندی و مشکلات معیشتی خود از صبح تا ظهر روز شنبه در دفتر مدارس نشسته و نخستین روز از اعصاب خود را برگزار کردند.
در استان قم نیز تعداد قابل توجهی از آموزگاران اعتصاب خود را به صورت «بستنشینی جمعی» برگزار کردهاند.
اصفهان
معاون یک مدرسه در قم در سخنرانی برای دانشآموزان مدرسه در توضیح دلیل اعتصاب معلمان گفت که مجلس شورای اسلامی ۱۷ سال است که امروز و فردا میکند و لایحه رتبهبندی را که «حق مسلم معلمان است» تصویب نمیکند.
بنا بر گزارش منتشر شده در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلها، تنها در استان فارس «فرهنگیان ۳۶ شهرستان و ۵۹ منطقه آموزشی استان» به اعتصاب پیوستهاند.
جلفا
تصاویر بسیاری از این تحصن در کانالهای تلگرامی که فعالیتهای صنفی آموزگاران را پوشش میدهند، از اعتصاب امروز آموزگاران منتشر شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در بیانیه خود تاکید کرده است که دولت میخواهد با اختصاص بودجه «۱۲.۵ هزار میلیارد تومان» طرح رتبهبندی معلمان را «سرهم بندی» کند و گفته است دولت و مجلس «اجرای کامل طرح همسانسازی بازنشستگان مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری را به محاق بردهاند».
بر اساس فصل ششم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال ۱۳۹۰ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، حقوق معلمان باید بر اساس سطح کیفی آنها مشخص شود، ولی این طرح تاکنون اجرا نشده است.
در صورت تصویب و اجرای طرح رتبهبندی، پایه حقوق و مزایای معلمان به دستکم ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها خواهد رسید که با آنها همرتبه و همسابقه هستند.
شورای صنفی فرهنگیان ایران همچنین در یک بیانیه حمایت از اعتصاب سراسری امروز نوشته است: «مشکلات معیشتی و تنگناهای زندگی این بخش از مزدبگیران جامعه در کنار وضعیت تاسف بار سیستم آموزشی، موضوعی نیست که دولتمردان بخواهند یا بتوانند بیاعتنا از کنار آن بگذرند، بلکه موضوعی اجتماعی و متعلق به کل جامعه ایران است.»
آموزگاران پیش از این نیز با برگزاری چند دوره تجمع سراسری در مقابل اداره آموزش و پرورش و مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای طرح رتبهبندی آموزگاران شده بودند.
آموزگاران روز ۲۰ آبان امسال در بیش از ۵۰ شهر ایران تجمع کردند که این اعتراضها در برخی شهرهای استان تهران منجر به بازداشت و ضرب و جرح چند نفر از معلمان شد. آنها همچنین روز پنجشنبه ۱۱ آذر نیز بار دیگر در بیش از ۶۰ شهر دست به تجمع زدند.