خبرگزاری «هرانا» اعلام کرد از 26 شهریور تا شامگاه شنبه 12 آذر در جریان اعتراضات ایران 470 نفر کشته شدند که 64 تن از آنها کودک بودند
گروهها و نهادهای مدنی بسیاری جهت ادامه حضور اعتراضی مردم علیه جمهوری اسلامی در خیابانها برای روزهای 14، 15 و 16 آذر فراخوان دادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، در بیانیهای با حمایت از خیزش سراسری مردم ایران در روزهای 14، 15 و 16 آذر اعلام کرد که همراه با اقشار و گروههای مختلف در «کف خیابان و به طور خاص جلو دانشگاهها» حضور خواهد یافت.
در این بیانیه با اشاره به «جسارت و خوشفهمی و تیزبینی» نوجوانان، جوانان، دانشآموزان و دانشجویان آمده: «این شورا امروز که در آستانه روز دانشجو قرار داریم، اعلام میکند از فراخوانهای اعتراضی اقشار مختلف حمایت میکند و از همکاران گرامی درخواست میکنیم کنار دانشجویان و دانشآموزان خود قرار گیرند و حامی آنها باشند.»
دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز با اشاره به حادثه 16 آذر 1332 که به روز دانشجو نامگذاری شد، با پخش تراکت و نصب فراخوان به دیوارها و درختان محوطه این دانشکده از دانشجویان خواستند در اعتراضات مشارکت کرده و در کنار مردم ایران قرار بگیرند.
دانشجویان دانشگاه آزاد سنندج نیز در اطلاعیهای اعلام کردند که در روزهای مذکور، به اعتصابات سراسری پیوسته و کلاسها را تعطیل خواهند کرد.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران هم در فراخوانی خواستار حضور مردم کردستان در اعتراضات سراسری در روز دانشجو شد و تاکید کرد مناطق کردنشین ایران «باید بیش از گذشتە با برنامە و نظم و تاکتیک منحصر بە خود در این خیزش شرکت نماید.»
جوانان محلات شهرهای شیراز، اراک، بندرعباس، مشهد، میناب، قشم، تهران، اصفهان، البرز و دزفول نیز در بیانیهای مشترک، برای حضور مردم در اعتراضات 14 تا 16 آذر فراخوان دادند.
جوانان محلات تبریز، اهواز، رشت، اردبیل، یزد، ایلام، یاسوج و کرج نیز برای اعتصابات و اعتراضات سراسری از 14 تا 16 آذر فراخوان صادر کردند.
شماری از دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه طباطبایی نیز با دعوت دانشجویان و مردم به حضور در اعتراضات سراسری در بیانیهای اعلام کردند: «قسم به خون یاران که ما با هم و برای هم ایستادهایم تا پای جان؛ و در علامه متحد بار دیگر دست در دست هم میگوییم: دانشجو میمیرد، ذلت نمیپذیرد.»
این فراخوانها در حالی است که روز گذشته محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور از تعطیلی «گشت ارشاد» خبر داد.
خبرهایی نیز از صدور حکم اعدام برای کودکان معترض بازداشتی توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی منتشر شده است.
همزمان، سازمان «عفو بینالملل» اعلام کرد، دستکم 28 نفر، از جمله 3 کودک که در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران بازداشت شدهاند، با اتهاماتی نظیر «افساد فی الارض» و «محاربه» در خطر اعدام قرار دارند.
موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران هم از تعداد افراد بازداشتشده در اعتراضات سراسری جاری اعلام بی اطلاعی کرد.
در همین رابطه، خبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از 26 شهریور تا شامگاه شنبه 12 آذر، در جریان اعتراضات ایران 470 نفر کشته شدند که 64 تن از آنها کودک بودند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، در این مدت 18210 معترض هم بازداشت شدهاند که تنها هویت 3537 نفر از آنها مشخص شده است.