پس از کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، در حمله اسرائیل، واکنشها در داخل اسرائیل شدت گرفته و بسیاری این اتفاق را فرصتی برای پایان دادن به جنگ یکساله در غزه میدانند. با این حال، فشارها بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، برای پایان دادن به درگیریها و بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی همچنان ادامه دارد.
نتانیاهو کشته شدن سنوار را «آغازی برای پایان درگیری» توصیف کرد و گفت اگر حماس سلاحهای خود را زمین بگذارد و 101 گروگان اسرائیلی و خارجی را آزاد کند، این جنگ ممکن است به پایان برسد. اما تحلیلگران معتقدند که مرگ سنوار بهتنهایی شرایط لازم برای اعلام پایان جنگ را فراهم نمیکند و چالشها همچنان پابرجاست.
کشتن سنوار بهعنوان «راهی برای خروج» از غزه برای نتانیاهو توصیف شده، اما بسیاری از سیاستمداران اسرائیلی، بهویژه اعضای تندرو دولت او مانند بزالل اسموتریچ، بر این باورند که اسرائیل نباید جنگ را متوقف کند مگر اینکه حماس بهطور کامل تسلیم شود.
شیرا افرون، مدیر ارشد تحقیقات سیاست در بنیاد دایان و گیلفورد گلیزر، گفت: «فکر میکنم اکنون فرصتی برای استفاده از این لحظه در غزه داریم تا جبهه را در آنجا ببندیم.»
حماس هنوز برای انتقام خون السنوار واکنشی نشان نداده است، اما خلیل الحیه، معاون رئیس حماس در نوار غزه، روز جمعه اعلام کرد که گروگانهای اسرائیلی تا زمانی که بمبارانها ادامه داشته باشد و ارتش اسرائیل از غزه عقبنشینی نکند، آزاد نخواهند شد.
در همین حال، کاخ سفید قتل السنوار را یک «نقطه عطف» بالقوه در جنگ توصیف کرد، و حتی بسیاری از حامیان رویکرد «افراطی» اسرائیل در ایالات متحده نیز گفتند که اکنون فرصتی برای پایان دادن به جنگ غزه وجود دارد..»
بخش بزرگی از اسرائیلیها، از جمله نتانیاهو، معتقدند که تنها راه دستیابی به صلح، تحمیل شکستهای نظامی به دشمنان است،
روز جمعه یک مقام ارشد اسرائیلی به رویترز گفت: «وقتی اعلام شد السنوار در رفح کشته شده، اولین چیزی که به ذهن من رسید این بود که به همین دلیل نتانیاهو توافق آتشبس را قبول نکرد.»
نتانیاهو ماهها در برابر فشار خانوادههای زندانیان و رهبران جهان، از جمله جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، برای موافقت با توافق آتشبس در غزه مقاومت کرده است.
کشته شدن السنوار و سلسلهای از ترورهای رهبران حماس و حزبالله باعث بهبود شانس سیاسی نتانیاهو شده است، شانسهایی که پس از حمله هفت اکتبر در پایینترین سطح خود قرار داشتند.
در ماه ژوئیه، محمد الدیف، فرمانده نظامی حماس، در غزه کشته شد، و در همان ماه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در تهران ترور شد. پس از آن، فواد شکر، حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله و هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی او، نیز در بیروت هدف حملات اسرائیلی قرار گرفتند.
کارمل آربیت، عضو غیر مقیم شورای آتلانتیک، گفت که قتل السنوار میتواند به نتانیاهو «راهی برای خروج» از غزه بدهد، اما افزود که مرگ او، همانطور که بسیاری امیدوارند، به تنهایی شرایط لازم برای پایان جنگ را تضمین نمیکند.
از سوی دیگر، خانوادههای زندانیان معتقدند که پس از توقف مذاکرات آتشبس، زمان برای اقدام از دست میرود.
اسرائیل بر لزوم حفظ کنترل امنیتی در غزه هنگام پایان عملیات نظامی تأکید کرده است، اما تاکنون هیچ پیشنهاد مشخصی برای مدیریت نوار غزه ارائه نداده و هر گونه نقشی برای حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین را رد کرده است.