تصاویری از روزنامههای ایران در پیامد قتل مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد
رسانههای غرب امروز چهارشنبه اعتراضات سراسری به مناسبت چهلمین روز کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد را پوشش دادند.
واشنگتن پست چندین گزارش به بحران ایران و بالاگرفتن اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی در ایران اختصاص داده، ولی چون در ایران خبرنگار ندارد، گزارش در باره اعتراضات روز چهلم قتل مهسا امینی را به نقل از آسوشیتدپرس منتشر کرده که از دفتر خود در دوبی، رویدادهای ایران را رصد میکند، و از جمله بر اساس ویدیوهای دریافتی، مینویسد در سقز جمعیت عظیمی، به سوی مزار مهسا امینی، راهپیمایی میکند و شعار میدهد.
الیشا روزنبرگ، نویسنده واشنگتن پست، در ستون مقالات این روزنامه، از زبان فعال حقوق زن مسیح علینژاد، به رئیس جمهوری آمریکا جو بایدن توصیه میکند که ۲۴ ساعت حجاب اسلامی بر سر بگذارد. خانم روزنبرگ با اشاره به شهرت خانم علینژاد مینویسد موی مجعد خانم مسیح این روزها «مهمترین موی جهان» است.
واشنگتن پست تحقیقی درباره آتشسوزی ۲۳ مهرماه در زندان اوین منتشر کرده براساس تجزیه و تحلیل دهها عکس و ویدیو و مصاحبه با فعالان سیاسی و بستگان زندانیان و کارشناسان حریق و مینویسد دست کم یکی از آتشها عمدی بوده است.
فاکس نیوز در گزارشی براساس مصاحبه با یکی از پژوهشگران بنیاد دفاع از دمکراسیها، مینویسد در تلاش برای سرکوب اعتراضات، حکومت ایران به استفاده از کودک سربازها روی آورده که بالقوه تخطی با قوانین بینالمللی حمایت از کودکان مغایر است.
بیبیسی در یک گزارش اختصاصی از خبرنگار خود در واشنگتن لیلا خدابخشی، ماموریت گشت ارشاد و سلسله مراتب قدرت در حکومت ایران را شرح میدهد و به تحریمهایی میپردازد که آمریکا، بریتانیا و دیگر کشورها علیه گشت ارشاد اعلام کردهاند.
در واشنگتن، خبرنامه پرنفوذ پولیتکو واشنگتن در مقالهای از نویسنده نهال طوسی، مینویسد اعتراضات سراسری در ایران دولت آمریکا را با فراخوان فعالان سیاسی برای تغییر نظام روبرو کرده اما مصاحبه با شش مقام اگاه در دولت آمریکا نشان میدهد که آقای بایدن و دستیاران او، مایل نیستند تا براندازی پیش بروند بلکه راه میانه را برگزیدهاند و هر چند با افزایش تحریمها و برداشتن تحریم فناوری اطلاعاتی، از اعتراضات حمایت میکنند، ولی حاضر نیستند تا منزوی ساختن کامل حکومت ایران و رها کردن مذاکرات احیای برجام، پیش بروند.
نشریه معتبر فورین پالیسی (سیاست خارجی) تیتر زده که ایران با اوکراین در جنگ است و در مقالهای از جان هاردی، و بهنام طالبلو از بنیاد دفاع از دمکراسیها، مینویسد این نخستین بار است که حکومت ایران به یک جنگ عمده در قاره اروپا ورود پیدا کرده. نویسنده میافزاید: حمایت نظامی جمهوری اسلامی از روسیه هماکنون تاثیر مرگباری داشته اما عواقب سوقالجیشی آن، از مرزهای اوکراین فراتر میرود.
در فارن پالسی، ناهید سیامدوست، استادیار خاورمیانه و رسانه در شعبه آستین دانشگاه تگزاس در مقالهای در باره محبوبیت خارقالعاده ترانه «برای» از شروین حاجیپور، مینویسد این ترانه، که به سرود اعتراضات سراسری تبدیل شده، برای نظام دینسالار ایران یک تهدید به شمار میرود.
روزنامه چپگرای هاارتص اسرائیل جنگ پهپادی روسیه و ایران علیه اوکراین را هشداری سخت به اسرائیل توصیف کرده.
روزنامه دوزبانه العربیالجدید، یا نیو عرب، چاپ لندن، تاثیر سوقالجیشی نقش ایران در جنگ اوکراین را بررسی کرده و در مقالهای از کریستوفر سالومان مینویسد پیشبینیهای آغاز جنگ در باره حمایت سوریه یا چین از روسیه درست نبود، اما حکومت ایران که در داخل با اعتراضات سراسری روبرو است، تغییر مسیر داده و حالا از تهاجم روسیه به اوکراین حمایت میکند.
روزنامه فیلادلفیا اینکوایرر، بزرگترین روزنامه ایالت پرجمعیت پنسیلوانیا، در چندین گزارش همه به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، به رویدادهای ایران پرداخته...
از جمله این گزارش در باره فوتبالدوست ۴۱ ساله اسپانیایی از خبرنگار اسوشیتدپرس در مادرید، که به نقل از مادر سانتیاگو سانچز مینویسد وزارت خارجه اسپانیا ۹۹٪ یقین دارد که فرزندش که عازم دوحه بود، در ایران بازداشت شده.
و این گزارش به قلم جیک کویل، منتقد سینمایی خبرگزاری، در باره بازیگر ۴۱ ساله زهرا امیرابراهیمی، برنده جایزه بهترین بازیگر سال از جشنواره سینمایی کن، که میگوید بعد از فرار از ایران در پی انتشار یک ویدیوی خصوصی در سال ۱۳۶۵، از وطن دور بود.
روزنامه نیویورک تایمز در شماره امروز چهارشنبه سراغ ایلان ماسک رفته.
در یک گزارش مفصل و انتقادی، کارآفرین ایلان ماسک را عامل هرجومرج سوقالجیشی توصیف میکند و مینویسد ثروتمندترین مرد جهان در برخی از انفجارآمیزترین منازعات بینالمللی ورود کرده. نیویورک تایمز ایلان ماسک را متهم میکند که با توئیت زدن در باره دسترسی به اینترنت در ایران، معترضان به حکومت ایران را در خطر شناختهشدن قرار داد.
روزنامه کورییر جورنال چاپ کنتاکی در گزارشی اختصاصی مصاحبه کرده، با خانم نیلوفر سبزواری که برای خواهر خود در ایران نگران است و تلاش میکند با برگزاری تظاهرات در آمریکا، افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد و سیاستمداران آمریکا را به گرفتن موضع علیه جمهوری اسلامی، تشویق کند.