وزیر دفاع اسرائیل: حزبالله متحمل آسیبهای شدیدی شده است
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه ۳ مهر تاکید کرد که حملههای اسرائیل به مواضع حزبالله تا دستیابی به هدف اسرائیل مبنی بر بازگشت ایمن ساکنان شمال این کشور به خانههایشان، ادامه خواهد داشت.
وزیر دفاع اسرائیل در گفتوگویی با نیروهای نظامی این کشور تاکید کرد که حملههای بیشتری علیه این گروه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در لبنان در راه است.
گالانت با اشاره به آسیبهای وارده به حزبالله طی روزهای اخیر، تصریح کرد که حزبالله دیگر حتی «با حزبالله هفته پیش هم متفاوت است» و در سطوح «فرماندهی و کنترل، نیروهای رزمی، و جنگافزار» ضربات «پیاپی و شدیدی را متحمل شده است.»
مقامات اسرائیلی طی نزدیک به یک سال گذشته بارها تصریح کردهاند که به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی این کشور برقرار میکنند. اسرائيل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.
تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، تاکنون ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناختهاند.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.
حماس، دیگر گروه نیابتی مورد حمایت حکومت ایران، که در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ شهروند این کشور از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان را قتلعام کرد و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفت، در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.
اکسیوس: حزب الله از جمهوری اسلامی خواسته است به اسرائیل حمله کند
نشریه اکسیوس روز سهشنبه ۳ مهر به نقل از دو منبع اسرائیلی و یک دیپلمات غربی گزارش داد که در پی تشدید چشمگیر درگیریها میان اسرائیل و حزب الله در روزهای اخیر، این گروه شبهنظامی لبنانی از حکومت ایران درخواست کرده است اسرائیل را مورد حمله قرار دهد.
به نوشته اکسیوس، دو مقام اسرائیلی میگویند که مقامات جمهوری اسلامی در پاسخ به این درخواست حزب الله با اشاره به حضور پزشکیان در نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد زمان را برای انجام چنین حملهای «نامناسب» دانستهاند.
با شدت گرفتن عملیات نظامی اسرائیل علیه مواضع حزبالله در لبنان، نگرانیها از احتمال گسترش دامنه درگیریها به دیگر نقاط منطقه افزایش یافته است.
ارتش اسرائیل روز سهشنبه سوم مهر اعلام کرد که جنگندههای نیروی هوایی این کشور طی یک روز گذشته صدها سورتی پرواز عملیاتی را برای آنچه «رفع تهدیدها علیه غیرنظامیان اسرائیلی و تضعیف زیرساختها و تواناییهای تروریستی حزبالله لبنان» نامید، انجام دادند.
بنا بر گزارشها در حمله روز سهشنبه اسرائیل به بیروت ابراهیم قبیسی، فرمانده واحد موشکی حزبالله لبنان، و دستکم شش تن دیگر از اعضای حزبالله کشته شدهاند.
اسرائیل روز دوشنبه ۲ مهر نیز در یکی از گستردهترین حملههای هوایی خود صدها موضع حزبالله را هدف قرار داد. اسرائیل همچنین به شهروندان هشدار داد مناطقی را که به گفته اسرائیل انبارهای تسلیحات حزبالله در آنها قرار دارد، تخلیه کنند.
اسرائیل: ابراهیم قبیسی طراح یک «عملیات آدمربایی» علیه نیروهای اسرائیلی بود
ارتش اسرائیل میگوید ابراهیم قبیسی، فرمانده واحد موشکی حزب الله که در حمله هوایی روز سهشنبه ۳ مهر در بیروت پایتخت لبنان کشته شد، طراحی یک عملیات آدمربایی را که این گروه در سال ۱۳۷۹ میلادی انجام داد، بر عهده داشت.
نشریه «تایمز اسرائیل» به نقل از ارتش اسرائیل گزارش داد که سه گروهبان اسرائیلی در جریان آن عملیات در مرز کشته و ربوده شدند و پیکرهای آنها در جریان مبادله زندانیان در سال ۱۳۸۳ به اسرائیل بازگردانده شد.
رئیس جمهوری اسرائیل: جمهوری اسلامی و نیابتیهایش میخواهند سراسر منطقه را به پرتگاه بکشانند
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، میگوید از آن جا که حماس خواهان دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانها نیست، حزب الله هم حملات خود به اسرائیل را متوقف نخواهد کرد.
به نوشته تایمز اسرائیل، هرتزوگ روز سهشنبه در گفتوگو با «سیانبیسی» با با اشاره به این که تصمیم حسن نصرالله تداوم جنگ است، دلیل آن را مخالفت یحیی سنوار، رهبر حماس، با به نتیجه رسیدن «مذاکره برای توافقی به منظور آزادی گروگانها» دانست.
هرتزوگ با تاکید بر ضرورت «دور کردن تهدید از مرزهای شمالی» تصریح کرد که اسرائیل «هر کاری که لازم باشد برای بازگرداندن شهروندان خود به خانه و ایجاد آرامش» در شهرهایش انجام خواهد داد.»
او با اشاره به «تواناییهای» اسرائیل، هشدار داد: «اگر آنها ادامه دهند، چیزهای خیلی بیشتری در راه داریم.»
رئیس جمهوری اسرائیل همچنین با اشاره به این که نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی «تلاش میکنند از هر طرف مرزهای ما به اسرائیل نزدیک شوند» حزب الله را یک «ارتش تروریستی که ... لبنان را ربوده است» توصیف کرد.
هرتزوگ همچنین در واکنش به اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی در ایران، مبنی بر این که این که لبنان نباید به غزه دیگری تبدیل شود، سخنان او را در تضاد با فعالیتهای حکومت و سپاه دانست که به همراه «حماس و جهاد اسلامی و حزب الله و حوثیها و نیابتیها در عراق» میخواهند سراسر منطقه را به پرتگاه بکشانند.
هرتزوگ تاکید کرد که چنانچه رئیس جمهوری اسلامی واقعا خواهان مسیر دیگری است، «این نیابتیها باید از بین بروند.»