نانسی فِزر، وزیر کشور آلمان و توماس هالدِنوانگ، رئیس "اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی" که سازمان امنیت داخلی آلمان است، روز چهارشنبه ۲۰ ژوئن ۲۰۲۳ (۳۰ خرداد ۱۴۰۲) گزارش سال ۲۰۲۲ این نهاد امنیتی و اطلاعاتی آلمان را ارائه دادند.
در این گزارش فعالیتهای تمام جریانهای سیاسی، مذهبی و دولتهای بیگانه در حوزههای گوناگون و در سطح آلمان مورد بررسی قرار گرفتهاند.
بخشی از این گزارش به "سرویسهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران" اختصاص دارد.
وضعیت کلی فعالیتهای اطلاعاتی-امنیتی ایران
این گزارش در آغاز به وضعیت کلی فعالیتهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران میپردازد و مینویسد: «وضعیت ژئوپلتیک در خاورنزدیک و میانه و همچنین تظاهرات و جنبش اعتراضی در ایران بر فعالیتهای اطلاعاتی حکومت دینسالار اثرگذار بوده است. ایران خود را به عنوان قدرتی منطقهای میداند که با یک گرایش قوی ضدغربی و ضداسرائیلی همراه است. همزمان رژیم ایران به اطلاعات در مورد سیاستهای آینده غرب، به عنوان مثال در زمینه سیاست خارجی و امنیتی آلمان، علاقه نشان میدهد.»
این گزارش میافزاید، با این حال، "مبارزه با گروهها و افراد مستقل مخالف در داخل و خارج، محور فعالیتهای اطلاعاتی ایران است که از دیدگاه حکومتگران ایران، تهدیدی برای ادامه حیات رژیم محسوب میشوند. این امر به ویژه در اقدامات سخت حاکمان ایران علیه تظاهرکنندگان در ارتباط با اعتراضات علیه رهبری نظام که از سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۲) جریان دارد، مشهود بوده است".
بر اساس این گزارش، ایران علاوه بر آمریکا، دولت اسرائیل و نمایندگان و حامیان شاخص آن را نیز دشمن خود اعلام کرده است. این میتواند شامل نمایندگان شاخص سازمانهای یهودی در دیاسپورا نیز باشد. به همین دلیل "فعالیت علیه هدفهای (طرفدار) اسرائیل و (طرفدار) یهودیان در آلمان همچنان بخشی از حوزه جاسوسی ایران است".
این گزارش میگوید: «لحن دستگاه قدرت همچنین در قبال آلمان در سال ۲۰۲۲ و در جریان اعتراضات و همبستگی بینالمللی تشدید شد. برای مثال، رهبری ایران "غرب" و بهویژه آلمان را مقصر این اعتراضات دانست.»
گزارش عنوان میکند، فعالیتهایی که علیه آلمان انجام میشود به طور عمده همچنان از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران (واجا) صورت میگیرند. تمرکز اصلی واجا به ویژه بر گروههای مخالف ایرانی فعال در آلمان است. علاوه بر وزارت اطلاعات، نیروی قدس سپاه پاسداران ایران که به عنوان یک سرویس مخفی نیز عمل میکند، در آلمان فعال است. فعالیتهای گسترده جاسوسی آنها به ویژه متوجه هدفهای (طرفدار) اسرائیل یا (طرفدار) یهودیان است.
کاربست ابزار "تروریسم دولتی" از سوی ایران
این گزارش میافزاید که سرویسهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به اهداف خود، همچنین از "ابزار تروریسم دولتی" استفاده میکنند.
سازمان امنیت داخلی آلمان در این رابطه میگوید، "اهداف اصلی تروریسم دولتی، مرعوب ساختن و خنثی کردن مخالفان" و همچنین مجازات "خائنان" یا "مرتدان" (افرادی که به جبهه مخالف پیوستهاند) است: «فعالیتهای جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی ایران در خدمت آمادهسازی برای فعالیتهای تروریستی دولتی، از جمله آدمربایی یا حتی کشتن فرد مورد هدف است.»