-روزنامه «وطن امروز» تعارف را کنار گذاشته و روز دوشنبه ۳۰ آبان گزارش داده است آنچه در مهاباد علیه مردم بیدفاع و به شکل قتل عام اتفاق افتاد «عملیات پاکسازی» بود که «قرارگاه حمزه» نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مشارکت نیروی انتظامی برای «پایان دادن به اغتشاشات» انجام داد!
-روزنامه «نیویورک تایمز»: نیروهای امنیتی از فاصله نزدیک مردم را هدف قرار دادهاند و چشمان آنها بر اثر اصابت گلولههای فلزی و پلاستیکی نابینا شده است.
-روزنامه لوموند فرانسه: «رژیمی که جوانانش را میکُشد چه سرنوشتی دارد؟ این پرسش در حالی همچنان مطرح است، که بیش از دو ماه است که در ایران خون جاری است. رژیم میداند چگونه سرکوب کند اما هیچ مرد یا زن ایرانی در عزم خود برای درهم شکستن خفقان شک ندارد. تاکتیک ارعاب دیگر مؤثر نیست و موج خشم مردم بسیار قدرتمند به نظر میرسد.»
در ایران روزنامه «وطن امروز» تعارف را کنار گذاشت و روز دوشنبه ۳۰ آبان گزارش داد آنچه در مهاباد علیه مردم بیدفاع و به شکل قتل عام اتفاق افتاده، «عملیات پاکسازی» بود که «قرارگاه حمزه» نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مشارکت نیروی انتظامی برای «پایان دادن به اغتشاشات» انجام داد!
با وجود این سرکوب خونین اعتراضات در مهاباد یک روز بعد هم در این شهر و هم در سایر شهرها با ادامه تظاهرات وضعیت انقلابی همچنان تداوم پیدا کرد.
اعتصاب در دانشگاه کردستان / ۲۹ آبان ۱۴۰۱
روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی به سرکوب صدها نفر از معترضان در جریان خیزش سراسری در ایران اشاره کرده و مینویسد نیروهای امنیتی از فاصله نزدیک مردم را هدف قرار داده و چشمان آنها بر اثر اصابت گلولههای فلزی و پلاستیکی نابینا شده است.
در این گزارش تأکید شده آمار دقیقی از افرادی که در اعتراضات نابینا شدهاند وجود ندارد. اما نیویورک تایمز با بررسی شواهد پزشکی، شهادت معترضان، اعضای خانواده افراد مجروح و گزارش نهادهای حقوق بشری توانسته صدها مورد از قربانیانی را که چشمشان هدف گلوله قرار گرفته تأیید کند.
رژیم ایران به سوی پرتگاه میدَود
روزنامه فرانسوی «لوموند» در گزارشی با عنوان «رژیم ایران به سوی پرتگاه میدَود» نوشت اعتراضاتی که در دو ماه گذشته ایران را تکان داده، بیانگر انبوهی از نارضایتیهاست، اما حکومت تنها به بقای خود فکر میکند.
در این گزارش آمده «رژیمی که جوانانش را میکُشد چه سرنوشتی دارد؟ این پرسش در حالی همچنان مطرح است، که بیش از دو ماه است که در ایران خون جاری است. رژیم میداند چگونه سرکوب کند اما هیچ مرد یا زن ایرانی در عزم خود برای درهم شکستن خفقان شک ندارد. تاکتیک ارعاب دیگر مؤثر نیست و موج خشم مردم بسیار قدرتمند به نظر میرسد.»
لوموند در بخش دیگری مینویسد «رژیم علی خامنهای ناتوان در مقابل این خشم، فوری دست به زور و خشونت زد و در حالی که تنها دغدغهاش حفظ قدرت است و نمیشد انتظار دیگری داشت اساسا در نظر نیز نمیگیرد با این خشونت چه هزینهای به مردم تحمیل میشود. عزم خامنهای برای دستیابی به تسلیحات هستهای، با وجود انکارش، به قیمت تحریمهای سنگین بینالمللی که جامعه ایران را ویران میکند، گواه دیگری بر اولویتهای اوست.»
تحلیلگران میگویند جمهوری اسلامی که پس از چین و برمه به سومین زندان بزرگ روزنامهنگاران جهان تبدیل شده است، اکنون تنها با تکیه بر زور و سرکوب توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قدرت را حفظ کرده است.
در پایان گزارش لوموند آمده این رژیم دیگر نمیتواند مانند گذشته با ظاهر کثرتگرایی بین «اصلاحطلبان» و «اصولگرایان» بازی کند. موج بزرگ اعتراضات ناشی از نتایج تقلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۹ توسط یکی از مقامات ارشد سابق جمهوری اسلامی، میرحسین موسوی، رهبری شد. حالا ۱۲ سال بعد هرگونه توهم امکان اصلاحطلبی از بین رفته و تظاهرکنندگان شعار میدهند: «مرگ بر جمهوری اسلامی!»
در حمایت از اعتراضات مردم کردستان و آذربایجان غربی در سایر شهرها از جمله تبریز و بوشهر و تهران مردم دست به اعتراض زدند.
رهبر جمهوری اسلامی یکشنبه ۲۹ آبانماه در جمع شماری از هوادارانش مدعی شد «تا این ساعت بحمدالله دشمن شکست خورده است!» وی همچنین اطمینان داد که «بساط اغتشاشگران جمع خواهد شد!»