منابع خبری ترکیه از بازداشت اعضای باندی خبر دادند که برای ربودن مخالفان حکومت با جمهوری اسلامی همکاری میکردند. خبرگزاری رسمی آناتولی میگوید این افراد در انتقال یک افسر سابق ارتش به ایران دست داشتهاند.
ساختمان سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت) در استانبول
خبرگزاری رسمی آناتولی در گزارشی که شامگاه جمعه ۱۱ فوریه منتشر شد جزئیات جدیدی از شناسایی و بازداشت اعضای شبکهای منتشر کرد که مظنون به همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربودن مخالفان حکومت ایران هستند.
منابع خبری یک روز پیشتر به نقل از سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت) از بازداشت ۱۷ نفر به ظن همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربودن یک افسر سابق ارتش ایران و انتقال او به این کشور خبر داده بودند.
در گزارش تازه آناتولی تعداد بازداشت شدگان ۱۴ نفر ذکر شده که ظاهرا شامل دو شهروند ایرانی و ۱۲ شهروند ترکیه میشود.
این خبرگزاری به نقل از منابع امنیتی ترکیه، نام دو نفر از بازداشت شدگان را احسان ساغلام، صاحب شرکت صنایع دفاعی "بای ساغلام" و کارمند ایرانی او مرتضی سلطان سنجری اعلام کرده است. آنها به تلاش برای آدمربایی از ترکیه و انتقال ربوده شدگان به ایران متهم شدهاند.
افشای نام ماموران اطلاعاتی ایران
آناتولی در اقدامی که به این شکل کمسابقه است نام ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی مرتبط با بازداشتشدگان را فاش کرده و نوشته است: «ساغلام و سنجری از ماموران اطلاعات ایران به نامهای سیدمهدی حسینی و علی قهرمان حاجیآباد دستور گرفته و از سوی آنها هدایت میشدند.»
شرکت صنایع دفاعی "بای ساغلام" در چند کشور شعبه دارد و در فروش هواپیماهای نظامی، پهپاد و تجهیزات الکترونیکی به شکل گستردهای فعال است.
مالک این شرکت ظاهرا با طیف بزرگی از افسران بازنشسته، مقامهای قضائی و ماموران سابق پلیس ترکیه ارتباط دارد و از برخی از آنها برای آدمربایی استفاده کرده است.
رسانههای ترکیه با استناد به اطلاعات "میت" و پلیس ویژه استانبول که در عملیات شناسایی و بازداشت مظنونان مشارکت داشته، یکی از افرادی را که هدف دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ربایش و انتقال بوده، "سرهنگ یعقوب حافظ" معرفی کردهاند.
این افسر سابق ارتش جمهوری اسلامی در شهر دنیزلی سکونت داشته و احسان ساغلام متهم است، فردی که او را قاچاقی از ایران به ترکیه منتقل کرده، برای دسترسی به او شکنجه کرده است.
به گزارش آناتولی ساغلام و سنجری برای جلب اعتماد این افسر سابق به او نزدیک میشوند و ادعا میکنند ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی قصد ربوردنش را دارند و آنها میتوانند به کشور دیگری منتقلش کنند.
بنابر این گزارش، متهمان این پرونده سرانجام ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ یعقوب حافظ را به بهانه انتقال به یک کشور دیگر از طریق عراق با کمک قاچاقچیان انسان تحویل ماموران امنیتی جمهوری اسلامی دادهاند.
موردی که تیم مظنون به همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در جریان آن شناسایی و بازداشت شده، طرح ربودن و انتقال یک افسر سابق نیروی دریایی ایران است که "م.ر" معرفی شده است.
ظاهرا علی قهرمان حاجیآباد، مامور اطلاعاتی جمهوری اسلامی همچنین از احسان ساغلام خواسته یک شهروند دیگر ایرانی که"س.گ" خوانده شده و اکتبر سال پیش به ترکیه فرار کرده را ربوده و به ایران منتقل کنند.
گفته میشود حکم بازداشت دو شهروند ایرانی و ۱۲ شهروند ترکیهای مظنون در این پرونده، پس از ارائه شواهد لازم توسط "میت" و پلیس ویژه استانبول به دادگاهی در این شهر در تاریخ ۹ فوریه سال جاری صادر شده است.
ضربهای دیگر به ماموران امنیتی جمهوری اسلامی
این دومین خبر منتشره از لو رفتن و بازداشت عدهای از ماموران و همکاران نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در ترکیه در روزهای گذشته است.
روزنامه "دیلی صباح" روز جمعه گزارش داد ماموران اطلاعاتی ترکیه یک شبکه ۹ نفری مرتبط با دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی که قصد ترور پائیر گلر، بازرگان اسرائیلی مقیم استانبول را داشتهاند شناسایی و بازداشت کردهاند.
پائیر گلر، که یک سرمایهدار فعال در صنایع هوا فضا است به سایت اسرائیلی "وای نت" گفته شناسایی افرادی که مظنون به طراحی ترور او هستند به چند ماه قبل بازمیگردد.
به نوشته صباح، طرح ترور بازرگان اسرائیلی قرار بوده به عنوان اقدامی تلافیجویانه برای کشته شدن محسن فخریزاده در آذر ماه سال گذشته به اجرا درآید.
فخریزاده، معاون سابق وزارت دفاع و از چهرههای کلیدی برنامههای اتمی و نظامی جمهوری اسلامی به شمار میرفت و در عملیاتی که به اسرائیل نسبت داده میشود در نزدیکی تهران کشته شد.
عملیات تروریستی ماموران جمهوری اسلامی و همدستان آنها در ترکیه و تلاش برای ربودن مخالفان و منتقدان حکومت و انتقال آنها به ایران سابقهای طولانی دارد.