تیم پناهندگان کمیته بینالمللی المپیک پس از چند روز آمادهسازی در شهر «بایو» در نرماندی فرانسه، وارد دهکده بازیهای المپیک تابستانی پاریس شد.
اعضای این تیم در جریان یک اردوی چهار روزه در شهر بایو که روز پنجشنبه ۲۸ تیر به پایان رسید، آخرین مراحل تمرینی خود را برای شرکت در بزرگترین رویداد ورزشی جهان پشت سر گذاشتند.
این ورزشکاران در گفتوگوهای رسانهای ضمن ابراز شادی و هیجان از حضور در المپیک، از انگیزه و آمادگی بالای خود برای کسب نتایج درخشان و کسب مدالهای رنگارنگ سخن گفتند.تیم پناهندگان المپیک با ۳۷ ورزشکار از ۱۱ کشور جهان در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس شرکت میکند. در فهرست ارائه شده از سوی کمیته بینالمللی المپیک، نام ۱۴ ورزشکار ایرانی دیده میشود.
به این ترتیب، نزدیک به نیمی از اعضای این تیم را ورزشکاران ایرانی تشکیل میدهند که اخیرا از ایران خارج شدند.
در سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از ورزشکاران به دلیل کمبود امکانات، بیتوجهی مسئولین، محدودیتها و ناهنجاریهای اجتماعی، فشار جمهوری اسلامی، یا قوانین حجاب اجباری، از ایران مهاجرت کردند.
امید احمدیصفا (بوکس)، متین بالسینی (شنا)، محبوبه ژرفی (جودو)، سعید فضلالله (کانو سرعت)، یکتا جمالی (وزنهبرداری)، ایمان مهدوی (کشتی آزاد)، کسرا مهدیپورنژاد (تکواندو)، دینا پوریونس (تکواندو)، امیر رضانژاد (کانو اسلالوم)، محمد رشنونژاد (جودو)، سمن سلطانی (کانو سرعت)، هادی تیرانولیپور (تکواندو)، جمال ولیزاده (کشتی فرنگی) و درسا یاوریوفا (بدمینتون)، ورزشکاران ایرانی عضو تیم پناهندگان در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس هستند.
علاوه بر ورزشکاران ایرانی که در تیم پناهندگان المپیک حضور دارند، تعدادی نیز مانند کیمیا علیزاده، تکواندوکار ایرانی، با پذیرش تابعیت کشورهای دیگری مانند بلغارستان در رقابتهای ورزشی و المپیک شرکت میکنند.
امسال ورزشکاران زن و مرد تیم پناهندگان المپیک که به دلایل مختلفی ناچار به ترک کشورهای خود شدند، در ۱۲ رشته ورزشی در پاریس رقابت خواهند کرد.
به گفته توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک، این ۳۷ ورزشکار از میان بیش از ۷۰ ورزشکار پناهندهای برگزیده شدند که متقاضی شرکت در المپبک تابستانی ۲۰۲۴ بودند.
بازیهای المپیک تابستانی پاریس از ۲۴ تیر آغاز میشود و این ورزشکاران در رشتههای مانند دوومیدانی، بدمینتون، بوکس، بریکینگ، قایقرانی، دوچرخهسواری، جودو، تیراندازی، شنا، تکواندو، وزنهبرداری، و کشتی، رقابت خواهند کرد.امسال تیم پناهندگان المپیک بزرگترین تیمی است که در این بازیها شرکت میکند و نشاندهنده افزایش تعداد پناهندگان در سطح جهان است.
این تیم در این دوره به جای رقابت با پرچم کمیته بینالملی المپیک، پرچم خاص خود را دارد که در مرکز آن قلب قرمزی دیده میشود که با نشانههایی احاطه شده است. این پرچم، بصورت نمادین نشان میدهد که چگونه پناهندگان گمشده میتوانند راه خود را پیدا کنند.
تیم پناهندگان کمیته بینالمللی المپیک برای نخستین بار در بازیهای المپیک تابستانی سال ۲۰۱۶ ریودوژانیرو در برزیل تشکیل شد.
هدف کمیته بینالمللی المپیک، شرکت ورزشکارانی در این بازیها بود که محبور به ترک کشورهای خود شدند و امکان رقابت در المپیک را نداشتند.