همزمان با ادامه اعتراضات در استان خوزستان، شماری از سازمانها، سندیکاها و تشکلهای ایران حمایت خود را از مردم معترض اعلام، و سرکوب خشونتآمیز معترضان در شهرهای مختلف این استان توسط نیروهای امنیتی را محکوم کردهاند.
«شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان»، «گروه اتحاد بازنشستگان»، «سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه» و شماری دیگر از نهادهای صنفی و مدنی حمایت و همبستگی خود را با مردم خوزستان ابراز داشتهاند.
قطعی آب و برق مداوم در استان خوزستان سبب شد تا طی هفته گذشته مردم دست به اعتراض بزنند. دامنه اعتراضات به بیآبی به شهرستان مختلف این استان رسید و باعث شد تا مشکلات دیرپای این استان و سوء مدیریت دوباره مورد توجه قرار بگیرد.
«شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» روز سه شنبه، ۲۹ تیرماه (۲۰ ژوئیه) در بیانیهای "کشتار مردم بیدفاع خوزستان" را محکوم کرد. در بیانیه این شورا آمده است: «پرآبترین استان ایران و خاورمیانه امروز چنین عطشان و تشنه پی جرعهای آب، از سمت حکومت، گلولههای سرکوب را بر شقیقه خویش به تماشا مینشیند».
این شورا وضعیت جاری را "غمناکترین سرشت تاریخی" ایران خوانده و در بیانیه خود نوشته است: «[این شورا] ضمن محکوم کردن کشتار بیرحمانه مردم بیدفاع خوزستان، خواهان پایان دادن به این خشونت عریان بوده و از مسئولان مربوطه میخواهد یک بار و برای همیشه جلوی این جنایات گرفته شود.»
«سازمان معلمان ایران» نیز در بیانیهای خود به مشکلات دیرپای زیرساختی در این استان اشاره کرده و گفته است که «بیتوجهی به توصیههای علمی کارشناسان، سبب پیدایش این وضعیت بحرانی شده است.»
به گفته این سازمان، "خوزستان از روزگاران دور، قلب اقتصاد ایران، غله کشور و ثروتمندترین و پر آبترین استان ایران بوده است و این وضعیت بحرانی، یک باره حادث نشده است؛ [بلکه] کاهش بارشها، خشکسالیهای مداوم، عدم دوراندیشی، سوءتدبیر و سوءمدیریت در سدسازیهای بیرویه و غیر علمی، کشاورزی سنتی، سیاست ترغیب به کشت و کارهای پرمصرف آب مانند برنجکاری و [...] و بیتوجهی به توصیههای عملی کارشناسان سبب پیدایش این وضعیت بحرانی شدهاست".
«گروه اتحاد بازنشستگان» نیز ریشه بحران بیآبی را "طرحهای غیرکارشناسی" در مورد سد سازی و انتقال آب دانسته است. این گروه "نبود آب و برق اخیر" را در "جرقه آتش خشم فروخورده همه سالهای سیاهی و تباهی" خوانده و گفته که و پاسخ حاکمیت به آن "فقط سرکوب و خشونت" بوده است.
همزمان «سازمان معلمان ایران» نیز گفته است که حاکمیت و مسئولان باید از مردم استان خوزستان دلجویی کنند و در اقدامی "عاجل، کارشناسانه، سنجیده و علمی، با مشارکت مردم" به حل بحران بپردازند. این سازمان همچنان خواسته است تا از تقابل خشونتآمیز با اعتراضات مردم پرهیز شود.
«سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه» نیز در بیانیهای، رفتارهای خشونتآمیز عوامل امنیتی و انتظامی با مردم "ستمدیده و معترض خوزستان را به شدت" محکوم کرد. در بیانیه این سندیکا که روز ۲۹ تیرماه منتشر شد، گفته شده است که معترضان "در اعتراض به مشکل بیآبی و نارضایتیهای گسترده" به خیابانها آمدهاند.
در اعتراضات یک هفته گذشته در شهرهای مختلف استان خوزستان، بنا بر منابع غیررسمی، حداقل ۵ تن کشته شدهاند اما مقامات جمهوری اسلامی از کشته شدن دو نفر خبر دادهاند.