رسانههای آمریکا گمانههایی را برای کابینه ترامپ مطرح کردهاند از جمله برایان هوک برای وزارت خارجه و پومپئو برای وزارت دفاع. هوک رییس گروه اقدام ایران در دولت قبلی ترامپ و یکی از طراحان سیاست "فشار حداکثری" بر ایران بود. ناظران معتقدند این موضوع میتواند بیانگر رویکرد سختگیرانه ترامپ در قبال تهران باشد
دویچه وله - با قطعی شدن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، گمانهزنیها درباره ترکیب کابینه او آغاز شده است. شبکه خبری سیانان در مطلبی تحلیلی و مفصل نوشته "هیچ چیز در مبارزات انتخاباتی ترامپ نشان نمی دهد که رویکرد او احتمالاً تغییر خواهد کرد".
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتیاش بارها گفت قادر است "با یک تلفن" جنگ اوکراین را به پایان برساند و "آتش" در خاورمیانه را خاموش کند. او همچنین قول داده "دشمنان آمریکا؛ کره شمالی و ایران" را محدود کند.
برای پست حساس وزارت خارجه اکثر رسانههای آمریکا نام "برایان هوک" را مطرح کردهاند. سیانان از قول سه منبع آگاه نوشته، انتظار میرود برایان هوک، تیم انتقالی ترامپ در وزارت خارجه را رهبری کند.
برایان هوک در دولت اول ترامپ و زمانی که مایک پومپئو وزیر خارجه بود، رییس گروه اقدام ایران بود. او یکی از طراحان سیاست "فشار حداکثری به ایران" بود و معتقد بود با فشار حداکثری اقتصادی، جمهوری اسلامی منابع مالیاش را برای تامین گروههای تروریستی در منطقه از دست میدهد. سیاستی که به نظر کارشناسان در دوران ترامپ به تضعیف شدید منابع مالی جمهخوری اسلامی انجامید. با روی کار آمدن دولت بایدن این فشارها تا حدودی تعدیل شدند.
نیویورک تایمز درباره هوک نوشته است: «برای مقامات ایران و حتی برخی منتقدان هوک در اروپا و آمریکا، او کسی است که از سیاست خرد کردن اقتصاد ایران برای مجبور کردن جمهوری اسلامی به مذاکره و رسیدن به توافقی جدید حمایت میکند.»
گزینه دیگری که در رسانهها به عنوان وزیر خارجه احتمالی دولت ترامپ مطرح شده، ریچارد گرنل، سفیر سابق ایالات متحده در آلمان است. گرنل
او حتی پس از آنکه از سمت سفیر در برلین کنار گذاشته شد، دست از انتقاد و تنش لفظی با آلمان و سیاست این کشور برنداشت.
گرنل دنبالهروی سیاست "اولویت آمریکا"ی ترامپ است و در صورت انتخاب شدن به پست وزارت خارجه همین سیاست را دنبال خواهد کرد. از او به عنوان گزینه احتمالی برای مشاور امنیت ملی نیز نام برده میشود.
مایک پمپئو، نامزد احتمالی وزارت دفاع
رسانههای آمریکایی از مایک پمپئو به عنوان اولین نامزد وزارت دفاع نام بردهاند.
مایک پمپئو برای ایرانیان چهره شناختهشدهای است. او از مخالفان سرسخت وضعیتی است که در ادبیات سیاسی "مماشات با جمهوری اسلامی" نامیده میشود. اظهارنظرات تند او علیه جمهوری اسلامی در دوران وزارت خارجه در دولت ترامپ زبانزد شده بود. او در اجتماع سازمان مجاهدین خلق نیز شرکت و با مریم رجوی دیدار کرده است.
پمپئو همچنین از جمله کسانی است که بسیار به اسرائیل و دولت نتانیاهو نزدیک است.
خانواده ترامپ در کاخ سفید
در دور قبلی ریاست جمهوری ترامپ او واهمهای از این نداشت که پستهای کلیدی را به اعضای خانوادهاش بدهد در نتیجه این بار هم انتظار میرود که مانند دور قبل دخترش ایوانکا و دامادش جرد کوشنر حداقل به عنوان مشاور رییس جمهور به خدمت گرفته شوند.
کوشنر را طراح برنامه "توافق ابراهیم" معرفی کردهاند که در جریان آن روابط چند کشور عربی با اسرائیل از سر گرفته شد.
همچنین گفته شده لارا ترامپ، عروس ترامپ نیز ممکن است منصبی بگیرد. او در چندین کمپین انتخاباتی ترامپ سخنرانی کرد و در نشست حزب جمهوریخواه در بهار امسال در جایگاه اعضای بلندمرتبه حزب نشسته بود.
ایلان ماسک در کابینه؟
ترامپ پیشتر گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات قصد دارد ایلان ماسک میلیاردر معروف و صاحب شرکت تسلا و چندین شرکت دیگر را در رأس هیأتی بگذارد که قرار است بر کاهش هزینههای دولت نظارت کند.
ماسک در دوران مبارزات انتخاباتی بسیار به ترامپ کمک کرد و کمیتهای به نام "اقدام سیاسی" برای حمایت از کارزار انتخاباتی ترامپ تشکیل داد. این کمیته از جمله اعلام کرد که به هرکس که در کارزار ایلان ماسک ثبت نام کرده و طومار آن را امضا کرده باشد از طریق قرعهکشی یک میلیون دلار جایزه میدهد.
ماسک در جریان حمایتش از ترامپ از جمله گفته بود: «تنها کسی که میتواند دموکراسی ما را نجات دهد ترامپ است.» در آلمان به عنوان منتقد جدی آنگلا مرکل صدراعظم وقت میشناسند که هیچگاه و در هیچ موقعیتی از زخم زبان زدن به مرکل خودداری نکرد