از ابتدای تهاجم اسرائیل به نوار غزه که در پی حمله غافلگیرانه 7 اکتبر حماس آغاز شد، دو گروه فلسطینی فتح و حماس چندین بار اتهاماتی را علیه یکدیگر مطرح کرده و هر کدام دیگری را در ارتباط با بحران کنونی فلسطین مسئول میداند
دو جنبش فتح و حماس در پی اعلام آغاز گفتوگوهای مشترک میان این دو گروه فلسطینی که با سرپرستی و ميزبانی پکن انجام میشود، با تاکید بر وحدت ملی و لزوم پایان دادن به چنددستگی، خواستار اتحاد سایر گروهها و جناحها تحت رهبری سازمان آزادیبخش فلسطین و پیوستن به نهادهای آن به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین شدند.
در همین راستا، خبرگزاری فلسطینی «وفا» گزارش داد که در پایان جلسه گفتوگوهایی که درباره آشتی ملی میان دو جنبش فتح و حماس در پکن پایتخت چین برگزار شد، دو گروه فلسطینی درباره اهمیت وحدت کلمه فلسطینیان و اتحاد مواضع آنها در قبال اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل علیه نوار غزه توافق کردند.این گروههای فلسطینی همچنین بر لزوم توقف جنگ، جرایم نسلکشی و خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه و هماهنگی تلاشهای مشترک ملی برای کمکرسانی و انتقال فوری کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تأکید کردند.
دو گروه حماس و فتح در این نشست بر ضرورت احیای کمیتههای مشترک، رسیدگی به مشکلات پیش روی آنها و توقف تبادل اتهامات رسانهای علیه یکدیگر، توافق کردند.
گروههای فلسطینی در پکن همچنین بر اهمیت هماهنگی مواضع و تلاشها در کرانه باختری از جمله قدس برای مقابله با حملات شهرکنشینان خشونتورز اسرائیلی به روستاها و شهرکها و مسجد الاقصی تاکید کردند.
این دو جنبش فلسطینی همچنین بر اولویت موضوع اسرای فلسطینی و لزوم حفظ حقوق و حمایت از آنها در این مرحله دشوار که در داخل زندانهای اسرائیلی در معرض بدترین شکنجهها و آزارها قرار دارند، تاکید کردند.
گفتوگوهای عمیق
پیشتر، وزارت خارجه چین سهشنبه 11 اردیبهشت تاکید کرد که دو طرف فلسطینی برای ادامه گفتوگوها و رسیدن به آشتی تمایل نشان دادهاند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که دو طرف تمایل سیاسی خود را برای دستیابی به آشتی ملی فلسطین از طریق گفتوگوها ابراز کردند.سخنگوی وزارت خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی افزود که نمایندگان دو گروه فلسطینی اخیراً به پکن آمدند تا از طریق گفتوگوهای عمیق و صریح برای رسیدن به آشتی ملی تلاش کنند.
این اقدام طرفین فلسطینی چند روز پس از آن صورت گرفت که خلیل الحیه، نماینده حماس در مذاکرات مبادله اسرا و زندانیان بین اسرائیل و این گروه، طی مصاحبهای با «آسوشیتدپرس» در استانبول اعلام کرد، حماس میخواهد به سازمان آزادیبخش فلسطین که توسط فتح رهبری میشود، بپیوندد تا برای غزه و کرانه باختری یک دولت واحد تشکیل دهند.
از ابتدای تهاجم اسرائیل به نوار غزه که در پی حمله غافلگیرانه 7 اکتبر حماس آغاز شد، دو گروه فلسطینی فتح و حماس چندین بار اتهاماتی را علیه یکدیگر مطرح کرده و هر کدام دیگری را در ارتباط با بحران کنونی فلسطین مسئول میداند.
در طول سالهای گذشته، روابط این دو گروه فلسطینی شاهد اختلافات شدیدی بود و مصر تاکنون میانجیگری و تلاشهای زیادی برای آشتی دادن آنها انجام داده است.