۴۳ سازمان و نهاد حقوق بشری خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل شدند. یک نماینده مجلس میگوید "اعتراضات در زندان اوین از بند۲۰۹ شروع شد" و مقامات امنیتی از دستگیری ۲۳ شعار نویس در استان گلستان خبر دادند.
درخواست برای تشکیل جلسه اضطراری شورای حقوق بشر در باره ایران
۴۳ سازمان و نهاد حقوق بشری روز دوشنبه ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) با امضای بیانیهای خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره ایران شدند.
سازمان عفو بینالملل و دیگر سازمانهای امضا کننده این بیانیه خواستهاند تا :«در این جلسه سازوکار مستقلی با وظایف تحقیقی، گزارش دهی و پاسخگویی برای رسیدگی به "جدیترین جنایات" حکومت ایران در جریان سرکوب اعتراضات ضد حکومتی ایجاد شود».
امضا کنندگان بیانیه ضمن ابراز نگرانی به سرکوب خشن معترضان گفتهاند: «شواهد حاکی از الگوی نگرانکننده شلیک عامدانه گلوله توسط نیروهای امنیتی به سوی معترضان و نیز تماشاچیان اعتراضات از جمله کودکان است.»
در بخش دیگری از بیانیه به کشتهشدن بیش از ٢٠٠ معترض که در میان آنها ٢٣ کودک نیز دیده میشوند بهویژه در کردستان و سیستان و بلوچستان و همچنین دستگیری خودسرانه بیش از هزار معترض، مدافع حقوق بشر، فعال جامعه مدنی، روزنامهنگار، دانشجو، و دانشآموز اشاره شده است.
نماینده مجلس: اعتراضات در زندان اوین از بند ۲۰۹ آغاز شد
علیرضا بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه شرق گفته است :« آتش سوزی زندان اوین تا جایی که میدانم مربوط به اعتراضاتی است که در بند ۲۰۹ زندان اوین صورت گرفته است.»
او افزوده است: « بیش از دو هفته است که درخواست کردهایم امکان بازدید نمایندگان مجلس را از بازداشتگاهها و زندانهایی که بازداشت شدگان حوادث اخیر نگهداری میشوند را به دلیل صیانت از حقوق ملت فراهم کنند و همچنان منتظریم.»
شمار زیادی از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدهاند که به دور از نظارت سازمان زندانها و توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اداره میشود.
پیشتر خبرگزاری قوه قضاییه "میزان" آتشسوزی را ناشی از "درگیری میان تعدادی از زندانیان محکومیت مالی و سرقت" یک کارگاه کارآفرینی اعلام کرده بود. تاکنون خبر کشته شدن ۸ زندانی و زخمی شدن ۶۱ نفر دیگر در جریان اعتراضات در زندان اوین رسما تائید شده است.
دستگیری ۲۳ شعارنویس در استان گلستان
روابط عمومی سپاه نینوا در استان گلستان با انتشار بیانیهای از دستگیری ۲۳ نفر به دلیل "دیوار نویسی و توزیع شبنامه" در این استان خبرداده است.
این بیانیه معترضان را "عناصر فریبخورده دشمن" نامید که به "اقدامات ایذایی و سخیف" روی آوردهاند.
با گسترش اعتراضها، شعارنویسی بر روی دیوارها و کف خیابان به روشی رایج در ایران تبدیل شده است.
معترضان در خیابانهای ایران منظور خود از شعار معترضان در خیابانهای ایران منظور خود از شعار
معترضان در خیابانهای ایران منظور خود از شعار "مرگ بر دیکتاتور" را دقیقتر میکنند.عکس:
زندان قزلحصار کرج؛ اعتراض یا "مانور"؟
بر اساس گزارشهای رسیده زندانیان زندان قزلحصار کرج در هواخوری این زندان شعارهای "مرگ بر دیکتاتور" سر داده و نیروهای گارد به آنها حمله کردهاند.
بر اساس همین گزارش بیش از ۵۰ نیروی گارد ویژه برای سرکوب زندانیان وارد زندان قزلحصار شده و بر بالای ساختمانهای زندان مستقر شدهاند.
خبرگزاری تسنیم با تکذیب این اخبار به نقل از اشکان کمالی، مدیر زندان قزلحصار نوشته است که :«برخی رسانههای معاند امروز قصد داشتند از صدای آژیر اجرای مانور در این زندان برای دروغپراکنی خود استفاده کنند».
اشکان کمالی افزود: « هنگام اجرای مانور یگان در زندان قزلحصار کرج، آژیر را روشن میکنیم که برخی رسانهها قصد داشتند از این موضوع سوءاستفاده کنند.»